Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085

Image

Algemene vergadering – Wat werd er besproken?

Vandaag kwam de algemene vergadering van Wijkwerking Mariaburg vzw digitaal samen. Hieronder vatten we de belangrijkste zaken die besproken zijn samen.

Welkom Elien, bedankt Walter!

Elien Verschueren werd benoemd als secretaris van Wijkwerking Mariaburg vzw. Zij neemt deze functie over van Walter Lauriks die deze gedurende vele jaren met hart en ziel heeft ingevuld. We willen Walter enorm hard bedanken voor zijn engagement en Elien wensen we heel veel succes met haar nieuwe functie. Walter blijft nog actief in de Raad van Bestuur.

Heropening wijkcentrum

Momenteel is er nog veel onduidelijkheid. Protocollen zijn er nog niet over binnenactiviteiten. Vanaf 9 juni verwachten we hier meer nieuws over. Daarom hebben we besloten om 9 juni af te wachten alvorens een beslissing over de heropening te maken. Alle vaste huurders worden nog per mail gecontacteerd. Deze info zal ook hier terug te vinden zijn.

Opstart nieuwe werkgroepen

Heel wat nieuwe werkgroepen zijn volop bezig met hun opstart. De verantwoordelijken gaven een eerste update over hoe deze opstart verloopt tijdens de algemene vergadering. Ben je benieuwd welke werkgroepen er allemaal zijn en hoe je hier zelf deel van kunt uitmaken? Dan kan je terecht in dit artikel.

Petitie bus 730

Dat vervoersmaatschappij De Lijn bus 730 wil afschaffen en wil vervangen door een minder gunstig traject kon je al lezen in dit artikel. Al meer dan 600 mensen lieten via allerlei kanalen hun stem horen in onze nog steeds lopende petitie. Dat is een mooi getal, maar nog lang niet genoeg. Daarom zullen we nog een krachtige effort doen om onze achterban te vergroten. Binnenkort zal je de mogelijkheid hebben de petitie te ondertekenen bij de deelnemende handelaars in Mariaburg en zal er ook digitaal beeldmateriaal voorzien worden om samen met ons duidelijk te maken dat we bus 730 willen behouden. Wordt vervolgd...

Kerkconcert (za 22 januari 2022)

Het staat al een tijdje op de planning, maar werd door corona steeds verzet. Nu kiezen we voor een veilige datum voor het aller eerste kerkconcert op zaterdag 22 januari 2022. Meer info zal binnenkort verschijnen. Hans Primusz liet alvast weten dat hij met Het Zangerscollectief aanwezig zal zijn.

Nieuwe wandelzoektocht

Na het succes van ons corona-alternatief, dé wandelzoektocht, kondigen we graag een vervolg-editie aan. Deze zal lopen september t.e.m. zondag 28 november 2021 en zal verschijnen als uitneembare bijlage van de Mariaburgse Feesten krant alsook hier op de website. Onze wandeling was al kind- en gezinsvriendelijk maar krijgt nu ook een échte upgrade voor de aller jongsten. Volg het nieuws van de Mariaburgse Feesten via deze pagina die trouwens vandaag online is gegaan.

Elke straat zijn plogger/straatvrijwilliger

Misschien hoorde je wel al eens van een plogger of een straatvrijwilliger. Plogging is een combinatie van joggen met zwerfafval oppakken. Het concept klinkt nieuw in de oren, maar is het allerminst. Het komt overgewaaid uit Zweden, waar het al sinds 2016 een georganiseerde activiteit betreft. De werkgroep Wever start dit initiatief op in Mariaburg. Wie hier meer info over wil kan altijd contact opnemen met Wil Fermon.