Het Wijkcentrum

Wijkwerking Mariaburg beschikt in het Wijkcentrum Mariaburg, Van de Weyngertplein 38, 2180 Ekeren over een polyvalente ruimte op het gelijkvloers. Deze is geschikt voor vergaderingen, evenementen, symposia, lezingen, conferenties, culturele activiteiten, tentoonstellingen (eenvoudig ophangsysteem aanwezig) al dan niet met vernissages, enz. Alle nodige infrastructuur is voorzien.

Meer informatie is te bekomen via wijkcentrum@mariaburg.be of +32 499 35 16 63 (Ian Decleer) of +32 478 61 37 27 (Elien Verschueren).

Voor definitieve boekingen is een digitale aanvraag nodig via onderstaand formulier.

Even ter plaatse komen kijken kan op dinsdagmorgen van 10 tot 11.30 uur (tijdens de schoolvakanties kan het wel gesloten zijn), of na afspraak op bovenstaande contactnummers.

Men kan huren:

 • In de voormiddag van 9 tot 13 uur
 • Namiddag van 14 tot 18 uur
 • En in de avond van 19 tot max. 22 uur.
 • Een ganse dag boeken of andere combinaties zijn steeds mogelijk, ook jaarcontracten.

Let wel: overlapt je aanvraag 2 of meer dagdelen, dan zal je ook voor dat aantal dagdelen moeten betalen.

De bezettingskalender vind je onderaan deze pagina.

Privésamenkomsten zijn helaas niet meer mogelijk.

Heropening na corona

De nieuwe coronaversoepelingen laten ons toe het wijkcentrum opnieuw te openen. Dit wil zeggen dat er terug gehuurd kan worden door externen. Aangezien we enkel aan organisaties verhuren valt onze werking onder de regelgeving voor sport en vrije tijd. Hieronder lijsten we op wat opnieuw mogelijk is.

 • Georganiseerde activiteiten (bijvoorbeeld een club of vereniging) mogen met maximum 50 personen. Vanaf 25 juni mag dit met maximum 100 personen.
 • Er moet altijd een trainer of begeleider zijn. Indien deze er niet is stellen wij de persoon (huurder) die de huurovereenkomst ondertekent aan als begeleider en zal deze gedurende de hele huurperiode aanwezig moeten zijn.
 • Je mag in een groep van vier aan een activiteit participeren. Of met de mensen met wie je samenwoont. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Hou 1,5 meter afstand van andere groepen.
 • Kan je de activiteit niet doen in groepjes van 4? Dan mag je grotere groepen vormen.

Voldoet uw bijeenkomst niet aan deze regels, dan kunt u helaas nog niet huren.

Reserveren

Wil je een reservatieaanvraag indienen? Klik dan op de knop hieronder. Let op: je hebt een Google-account nodig om online te kunnen reserveren.

Reserveren kan ook per mail. Bekijk hiervoor eerst de bezettingskalender.

Gelieve bij je reservatie altijd duidelijk de organisatie, het doel van de activiteit en het aantal personen te vermelden. Indien we jou contacteren doen we dit via het mailadres waarmee je bent ingelogd op Google.

Bezettingskalender

augustus 2021

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
 • Overleg MF
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 • Wijkcentrum Mariaburg
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Wijkcentrum Mariaburg
31