Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085

Image

Langs de schatten van Sint-Mariaburg

Na drie jaar onderbreking herneemt Heemkundig Documentatiecentrum geleide wandelingen doorheen Sint-Mariaburg.

Zowel aan Brasschaatse als aan Ekerse kant van de wijk werden sokkels geplaatst met informatieborden over gebouwen en dorpszichten die meestal verdwenen of grondig veranderd zijn.
Dit initiatief van Wijkwerking Mariaburg vzw in samenwerking met district Ekeren en gemeente Brasschaat bracht een nominatie op voor de provinciale Erfgoedprijs 2022. Jo Van Bouwel komt alle eer toe door de ontwikkeling van dit project "Op reis naar vroeger, een wandeling voor mensen die hun geheugen willen opfrissen".

Hierrond organiseren we nu een geleide wandeling. Zo wordt Sint-Mariaburg van vroeger tot nu in beeld gebracht.

Op zondagnamiddag 11 juni 2023 verwachten we de deelnemers stipt om 14 uur in Wijkcentrum Mariaburg, Van de Weyngaertplein 38, 2180 Ekeren (deuren 13.30). Achteraf kan men in het Wijkcentrum nog gezellig napraten bij een drankje. Een kleine tentoonstelling is ook voorzien.

Best vooraf inschrijven via hdc@mariaburg.be met opgave van naam, aantal personen en telefoonnummer. Per deelnemer vragen wij een bijdrage van €5 ter plaatse te betalen.