Bij een zondags ontbijt hoort een streepje muziek. ApéroTime zorgt, anders dan doet vermoeden, voor aangepaste muziek bij uw pistolet.

Verwacht een zachte ballade, een zoete jam en een eitje dat de pan uit swingt en je zondag kan niet meer stuk.

Voor dit alles zorgen...

  • Livia Michiels (tenorsax)
  • Thomas Nobels (piano)
  • Gerben Brys (contrabas)
  • Wouter Schillebeeckx (drums)

Labore et Constantia is het Koninklijk Harmonie-Orkest van Ekeren. De harmonie vond haar oorsprong in 1826 bij de drukkersfamilie Moretus. De naam van de Harmonie is dan ook niet toevallig de familieleuze van de Moretussen.

Labore maakt haar naam, Labore et Constantia (arbeid en volharding), helemaal waar! Zo promoveerde zij in 2010 naar ere-afdeling met een deelname aan het Provinciaal Tornooi. Daarnaast concerteerde het orkest reeds in deSingel te Antwerpen met de Oostenrijkse componist Otto M. Schwartz.

Labore et Constantia is een groep gepassioneerde muzikanten die wekelijks samen repeteren. Samen met hun dirigent Bart vercammen halen ze het beste uit zichzelf om het publiek te entertainen met tal van concerten.

Vier muzikale vrienden die begonnen zijn met wat spielerei, en zo gevormd werden tot Spiegelei.
Uptempo akoestische covers die iedereen aan het dansen krijgen.

The Yuccas steken geluid in een eigen jasje. 

De bende muziekmakende rakkers vindt inspiratie in verschillende genres. Hun jeugdige leeftijd houdt hen niet tegen om vanuit verschillende invloeden een eigen sound te creëren. Hun muziek gaat van reggae en rock tot groovy nummers met jazzy sounds en dansbare hits, ze bieden het allemaal.

En of er ambiance is? Met hier en daar een opzwepende drum- of gitaarsolo, sfeer gegarandeerd! Elk nummer heeft zijn eigen sound en maakt van hun set een aanstekelijk geheel.

Babbe schafte zich ergens in de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn eerste djembé aan. Door de jaren heen volgde hij lessenreeksen en workshops bij diverse Afrikaanse grootmeesters. Tussen de optredens door zal hij de magie van de Afrikaanse drums tot bij ons brengen.

Babbe groeide op in Ekeren, speelde bij Marlinda en Fjesta Loco (beide zijn ooit op de Mariaburgse feesten komen spelen) en woont nu in Kapellen.

Trosduif speelt liedjes
Nederlandstalig en meerstemmig
zacht, donker, en de pannen van het dak soms

Trosduif speelt met woorden
onder de muziek zit de taal
klein, licht, en zoekend naar diep

Trosduif is een vogel met 5 gezichten:
Tine Truwant zingt vanuit haar ziel, terwijl Ilse Stroobant (piano),

Ine Kuypers (altviool), Jered Kerstens (bas) en Rimbert Haché (drums) zorgen voor

een aanstekelijke schwung!

Meer Mariaburgs als deze groep kan je niet zijn.  Tine en Rimbert wonen in Mariaburg, studeerden in de Schriek aan de muziekacademie en zijn hier helemaal thuis.

Missing Corners is een recent gevormde rock coverband uit het Antwerpse (we repeteren in St-Job). Geen beginners, maar allemaal ervaren muzikanten die hun strepen al in andere muziekgroepen hebben verdiend (o.a. de Ekerse band Morenko, Konstruct uit Essen...). Onze zanger Wouter maakt overigens ook deel uit van Katastroof, de bekende Antwerpse folkloregroep.

We brengen met liefde voor muziek stevige versies van bekende en minder bekende songs. Van ABBA tot ZZ Top, als het maar rockt en als we ons plezier maar met het publiek kunnen delen.