4 stemmen, een gezonde dosis humor en de authentieke nummers van De Strangers in een fris jasje gestoken. Dat is 4TACT, een hommage aan onze Antwerpse helden.

Welkom bij 'De Strangers Tribjoet Show'

Robby en Ive, samen met managers Chris & Nancy, zijnde de bezielers en bedenkers van het concept "De Strangers Tribjoet Show" zetten er samen hun klauwen in en slaagden erin om op zeer korte termijn nog 2 talentvolle mannen (Wim & Johan) bij te vinden via een auditie om 4TACT te vervolledigen en het werk van de Strangers verder te zetten.

De heren zijn er zich van bewust dat het legendarische combo uit Antwerpen imiteren niet alleen onmogelijk is, maar ook afbreuk zou doen aan de muzikale erfenis van hun idolen.

En dus brengt 4TACT de grootste Strangers hits in een heel eigen jasje, met veel respect voor het origineel, inclusief een gezonde dosis humor.

4TACT wil met deze tribute de liedjes van De Strangers laten herleven voor iedereen en ook zo de jongere generatie aanspreken.

De Strangers Tribjoet Show is een spetterende show vol nostalgie, humor en ambiance, want op dat vlak wil 4TACT De Strangers wel degelijk imiteren.

Axl Peleman (oa. Ashbury Faith, Camden, De Kreuners, Solo) en David Piedfort (oa. The Scabs, Kapitein Winokio, Radio 2, De Weekwatchers) zijn naast beroepsmuzikanten vooral ook gepassioneerde muziekfanaten en gitaarfreaks. Bij elke ontmoeting, voor of achter de schermen, werd elk moment aangegrepen om elkaar mee te trekken in de wereld van hun muzikale helden. Vorig jaar werden ze getriggerd om samen die momenten te concretiseren en een duo te vormen.

Live willen ze het publiek meenemen in de wereld van artiesten die hen inspireren, gaande van John Lennon tot Crowded House, van Vince Gill tot The Police, van Doe Maar tot Radiohead, van Elvis Costello tot Wannes Van de Velde. Dit alles aangevuld met Antwerps solowerk, instrumentale pareltjes, backstage-verhalen en podium- anekdotes.

Peleman-Piedfort dus. Dat zijn twee paar stembanden, vier handen en een setlist... opgesteld om te betoveren. No more, no less. Het leven kan soms verdomd simpel zijn.

Foto : Koen Bauters