Praktisch


Een weg van 20 jaar amateur schilderen

In september 1998 startte in Tracé Ekeren een amateur schildersgroep onder impuls van Paul De Roy, een krachtige leider en bezieler en gewaardeerd kunstenaar. De locatie werd al vlug te klein en men verhuisde naar een nieuw lokaal van Lucas Creativ in Merksem, waar op twee avonden geschilderd werd. Einde 2017 moest men noodgedwongen weer een nieuwe ruimte zoeken.

Met Sint-Mariaburgerse deelnemers was keuze snel gemaakt: de Wijkwerking Mariaburg VZW werd gecontacteerd. Paul besliste tijdens zijn eerste bezoek meteen de ruimte voor een gans jaar te huren vanaf januari 2018, wekelijks op twee avonden. De nieuwe vaste stekplaats was een feit en het enthousiasme ook !

Maar door ziekte geveld, moest Paul reeds na een tweetal maanden zijn begeleiding onmiddellijk stoppen. Hij overleed helaas in juni 2018. Na een korte bezinningsperiode werd op woensdagavond terug gestart o.l.v. Erik Flothmann. Nu wil de huidige ploeg als ode aan oprichter en bezieler Paul De Roy het 20-jarig bestaan toch vieren met een tentoonstelling in Wijkcentrum, met vrijdag 17 mei opening te 20 uur, en doorlopende toegang zaterdag 18 mei en zondag 19 mei, telkens van 11 uur tot 17 uur.

Zij werken in een beperkte groep van +- 10 deelnemers en schilderen wat zij zelf willen. Dit zowel wat betreft het onderwerp als de grootte. Ze schilderen in olieverf naar een voorbeeld van een foto, een ander schilderij of een tekening.

 

De enthousiaste amateurschildersgroep hier voor hun grootste werk op een woensdagavond. Voor meer info kan altijd contact genomen worden met Erik Flothmann (Foto links - 0474/96.06.53, erik@flothmann.be).