Image

Kerkconcert

Na een succesvolle eerste editie van het Kerkconcert met optredens van Fien Desmet en Het Zangerscollectief van Hans Primus stellen we met trots een tweede editie voor. Engelengezang hebben wij niet nodig, want het Van Damme Trio en Wannes Capelle zullen de prachtige akoestiek van onze kerk gebruiken om hun liederen te laten weerklinken.

Praktisch

Zaterdag 11 maart 2023

20:00 - 23:00 (deuren open vanaf 19:30)

  • 19:30 Deuren open
  • 20:00 Van Damme Trio
  • 21:00 Wannes Capelle
  • 23:00 Einde

€15 VVK / €18 ADD

 

Locatie

Artiesten

Van Damme Trio

Het Van Damme Trio bestaat uit Fien, Aafje en Flor Van Damme, twee zussen en een broer uit Ekeren. In hun omgeving en kringen staan ze bekend als een hele muzikale familie die geworteld is in de muziek. Hierdoor zijn ze zo goed op elkaar ingespeeld dat hun samenzang als een gezellige namiddag op de zetel klinkt. Ze brengen een volledig a capella programma bestaande uit folk-tunes, popsongs, jazz standards en barbershop.

Wannes Capelle en Nicolas Callot

Wie Wannes Cappelle zegt, zegt Het Zesde Metaal. Met uitzondering welteverstaan van de Belgische pianist Nicolas Callot. Die begon spontaan aan Franz Schubert te denken, toen hij Cappelle enkele jaren geleden bezig hoorde. “Vooral wat hij solo doet op gitaar, sluit hard aan bij wat Schubert in de 19de eeuw deed”, weet Callot. De Oostenrijkse componist speelde zelden voor grote zalen, “maar musiceerde in de huiskamer met vrienden errond. En dat zit ook in de muziek. Zowel in die van Schubert als in die van Wannes.”