Cultuur in de kerk met Wannes Cappelle & Nicolas Callot

Na een succesvolle eerste editie van het Kerkconcert met optredens van Fien Desmet en Het Zangerscollectief van Hans Primusz stellen we met trots een tweede editie voor. Engelengezang hebben wij niet nodig, want het Van Damme Trio en Wannes Cappelle & Nicolas Callot zullen de prachtige akoestiek van onze kerk gebruiken om hun liederen te laten weerklinken.

Praktisch

Zaterdag 11 maart 2023

20:00 – 23:00 (deuren open vanaf 19:30)

  • 19:30 Deuren open
  • 20:15 Van Damme Trio
  • 21:30 Wannes Cappelle & Nicolas Callot
  • 23:00 Einde

€15 VVK / €18 ADD


Filmtitels

Van Damme Trio

Van Damme Trio

Het Van Damme Trio bestaat uit Fien, Aafje en Flor Van Damme, twee zussen en een broer uit Ekeren. Ze kregen van vader Jan, directeur van de academie, de muziek met de paplepel mee. In hun omgeving en kringen staan ze dan ook bekend als een hele muzikale familie die geworteld is in de muziek. Hierdoor zijn ze zo goed op elkaar ingespeeld dat hun samenzang als een gezellige namiddag op de zetel klinkt. Ze brengen een volledig a capella programma bestaande uit folk-tunes, popsongs, jazz standards en barbershop.

Wannes Cappelle & Nicolas Callot

Wannes Cappelle & Nicolas Callot

Wie Wannes Cappelle zegt, zegt Het Zesde Metaal. Met uitzondering welteverstaan van de Belgische pianist Nicolas Callot. Die begon spontaan aan Franz Schubert te denken, toen hij Cappelle enkele jaren geleden bezig hoorde. “Vooral wat hij solo doet op gitaar, sluit hard aan bij wat Schubert in de 19de eeuw deed”, weet Callot. De Oostenrijkse componist speelde zelden voor grote zalen, “maar musiceerde in de huiskamer met vrienden errond. En dat zit ook in de muziek. Zowel in die van Schubert als in die van Wannes.”

Mede mogelijk gemaakt door deze sponsors

In samenwerking met gemeente Brasschaat en het district Ekeren