Kerkconcert met Het Zangerscollectief (Hans Primusz) en Fien Desmet

Praktisch


Na 4 keer uitstel kan het eindelijk doorgaan: het kerkconcert. Voor de pauze Fien Desmet, na de pauze Het Zangerscollectief van Hans Primusz, bekend als dirigent voor het koor van Bart Peeters.

Datum

25 juni 2022 (LET OP: NIEUWE DATUM)

Locatie

O.-L.-Vrouw van Gedurige Bijstand Parochiekerk Sint-Mariaburg, Van De Weyngaertplein 1, 2180 Ekeren

Programma

  • 19u30 - 20u00: Inkom
  • 20u15 - 21u15: Fien Desmet
  • 21u15 - 22u00: Pauze
  • 22u00 - 23u00: Het Zangerscollectief o.l.v. Hans Primusz

Scrol naar onder voor nieuws over de artiesten.

Tickets

Tickets bestellen kan je hier. Tickets zijn zowel beschikbaar zijn in voorverkoop als aan de kassa.

  • €12 voorverkoop
  • €15 aan de kassa

Bestel je ticket in voorverkoop via onderstaande knop.

Over de artiesten

Fien Desmet

Fien Desmet is voor veel Mariaburgers geen onbekende. Opgegroeid in de Veltwijcklaan en zeer lang actief in onze Mariaburgse scouts is Fien zeker een dame uit de buurt. Ze studeerde dan ook zang aan de Ekerse muziekacademie. Ze vervolmaakte zich verder aan het conservatorium. We hebben haar in het verleden verschillende keren op de Mariaburgse feesten en andere evenementen in Ekeren en Brasschaat mogen bewonderen. 

Fien verdwaalt graag in andere plekken als zangeres, muzikante en singer-songwriter. Tijdens een wandeling in de stad las ze ergens achter een raam: “Hart. Momenteel ligt alles open. Alles kan.”. Sindsdien sloot ze zacht enkele muzikale schuiven en deed ze er een heleboel andere open, op zoek naar een vertaalslag van alles wat ze voelt en waarneemt in zichzelf en de wereld. Haar doel: schone liedjes schrijven. Voor dit project nam ze enkele vrienden onder de arm die haar helpen haar muzikale verhalen in te kleuren. Inspiratie haalt ze bij Feist, Cat Power, Melanie De Biasio, Lianne La Havas, Joni Mitchell, Tom Waits en vele anderen.

Hans Primusz & Het Zangerscollectief

Hans Primusz is al jaren actief in de muziekwereld. Samen met zus Hannelore maakte hij ook in het verleden ons wijkcentrum onveilig. Hans specialiseerde zich in Pop-upkoorconcerten. Om zijn optredens kracht bij te zetten vroeg hij mensen als K’s Choice, Lady Linn, Frank Vander Linden, Pieter Embrechts en Bart Peeters om als gast op te treden. Deze laatste vroeg Hans om de zaak om te draaien. Sindsdien leid Hans het heel groot koor in de tour voor de 60e verjaardag van Bart Peeters.

Hans gebruikt ook zelf graag zijn stem. Hij richtte daarom het zangerscollectief op. Met 10 zangers en zangeressen brengt hij meerstemming een breed programma. Tien mensen die niets liever doen dan samen zingen. Een collectief van zangers, of kortweg: het Zangerscollectief. Wat ze zingen? Zowat alles. Van heavy metal tot klassiek en alles daar tussenin. Ze komen uit verschillende windrichtingen en met compleet andere toekomstperspectieven, maar vonden samen een gemeenschappelijk doel: hun passie voor de muziek en samenzang delen met elkaar en met u. Gestuwd door het geloof dat van samen zingen een enorme kracht uitgaat, en dat al die persoonlijkheden samen alleen maar vuurwerk kan geven, repeteren zij duchtig en plezierig.

Hans is ondertussen een echte Mariaburg. De liefde bracht hem naar onze prachtige wijk. Zo woont hij in het huis waar de bekende familie Van Bouwel opgroeide.

Sponsors