Cultuur in den Hof

Dat Mariaburg vele prachtige tuinen heeft werd vorig jaar al duidelijk tijdens de allereerste editie van Cultuur in den Hof. Het begon als een veilig alternatief om mensen Corona-proof samen te krijgen en werd uiteindelijk zo'n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Voor deze editie beschikken we over zes tuinen! We ontvangen Eva De Roovere, trio Piet Van Den Heuvel - Mike Smeulders - David Piedfort, Triade, trio Emily Van Overstraeten - Fre Madou - Anthony Claeys, Noot-Yes en Improgenen. Tickets en info lees je hieronder.

Praktisch

Zaterdag 13 mei 2023

Uren: 19u tot 20u en 21u tot 22u

Elke groep treedt 2x op, je kan dus tickets kopen voor 2 verschillende tuinen!

Tussen 17u en 18u voorzien we een extra optreden van het trio Piet, Mike en David. Je kan dus maar liefst 3 optredens bijwonen.

Prijzen per optreden:

  • Vroege vogel: 8 euro (tot 01/04/2023)
  • VVK: 10 euro
  • ADD: 12 euro

Tot 1 april kan je genieten van een vroegboekkorting van maar liefst €2 op de voorverkoopprijs. De korting wordt automatisch toegewezen.

Opgelet! Apple-gebruikers kunnen mogelijk problemen ondervinden bij het bestellen van tickets. Indien dit het geval is, gelieve dan gebruik te maken van een ander webbrowser dan Safari of het via een Android- of Windows-toestel te proberen.

Locaties:

De locatie is terug te vinden op je ticket. Door middel van de kaart hieronder kan je vlot navigeren naar de locatie.

  • Eva De Roovere: Weerstandersstraat 60, Ekeren
  • Trio Piet Van Den Heuvel, Mike Smeulders en David Piedfort: Leopoldlei 103, Ekeren
  • Trio Emily Van Overstraeten, Fre Madou en Anthony Claeys: Schepersveldlei 3, Ekeren
  • Triade: Mariettalei 9, Brasschaat
  • Noot-Yes: Zwemdoklei 68, Brasschaat
  • Improgenen: Jacobuslei 100, Brasschaat


Artiesten

Improgenen

Improgenen

Dit zijn de Improgenen! Een energieke bende met 1 gemeenschappelijke passie: improviseren! Zet ze op een podium en je weet nooit wat je kan verwachten. Het ene moment spelen ze een vliegende giraffe, het andere moment spelen ze een smoutenbollenverkoper. Maar 1 ding kan je wel verwachten: plezier en lachen is gegarandeerd! O.a. met Sam Goovaerts, opgegroeid in de Jacobuslei en zoon van Marc Goovaerts, sterke kracht in de wijkwerking.

Triade

Triade

Triade met Michel Verkempinck, leraar aan academie Ekeren en voortreffelijk klassiek gitarist, Lode Leire op de contrabas, top klassiek in Belgie en zoon van Ivan Leire, vroeger directeur van Academie Ekeren en Christan Plouvier als top België dwarsfluit.

Trio Piet Van Den Heuvel, Mike Smeulders en David Piedfort

Trio Piet Van Den Heuvel, Mike Smeulders en David Piedfort

Het trio brengt een mix van eigen nummers en Americana-getinte covers, met respect voor hun vele helden. Piet was, in een ver verleden, de leadzanger en mede componist van de eighties band Scooter. Na de split van de band ging hij aan het werk als componist, sessie- en livemuzikant bij diverse productiehuizen, solo artiesten en bands (The Scabs, De Kreuners, Clouseau, Blue Blot, Yasmine enz...). Verder schreef hij voor TV reeksen zoals WK10 & Flikken en is hij al twintig jaar lid van Bart Peeters & de Ideale Mannen. Mike Smeulders is een gerenommeerd pianist en accordeonist die, buiten zijn solo carrière als sessie- en livemuzikant, werkt bij diverse bands en projecten (o.a. klassiek met broer Ivan). Ook Mike is al vele jaren lid van Bart Peeters & de Ideale Mannen en eigenaar en bezieler van de bekende muziekhandel Mimuze te Kalmthout. David Piedfort is docent, gitarist en mede oprichter van het succesvolle “Cooking with Knopfler” collectief. David werkt als veelgevraagd sessie- en livemuzikant voor o.a. The Scabs, Guy Swinnen Band, Dana Winner, Kapitein Winokio, Stijn Meuris, Willy Willy's Voodoo Band en de Weekwatchers op radio 2.

Noot-Yes

Noot-Yes

Ivo (zang, gitaar, harmonika), Miel (viool) en Kristof (contrabas) brengen een boeiend vat van muzikale emoties. Noot-Yes brengt eigen nummers en gevoelige viool-improvisaties en geeft aan dit programma een originele toets. Luister naar lang vergeten melodieën, en geef er zelf met een luisterend oor een gouden randje aan. Die extra "Noot-Yes" die het leven beroert, daar gaan ze voor. Miel, speelde 40 jaar als 1e violist in de Filharmonie nu Antwerp Symphony Orchestra

Trio Emily Van Overstraeten, Fre Madou en Anthony Claeys

Trio Emily Van Overstraeten, Fre Madou en Anthony Claeys

Liefhebbers van Joni Mitchell, Nina Simone, Feist, Angel Olson, Sam Amidon, The Smiths en anderen: kom luisteren naar deze live performance! Emily vult klassiekers aan met eigen composities en doet dit in een akoestische bezetting samen met Frederik Madou (contrabas) en Anthony Claeys (gitaar). Emily van Overstraeten uit Ekeren, zingt bij Boogie Belgique. Fre Madou speelt bij The Jacquelines en Guido Belcanto. Anthony Claeys geeft les in academie aan de Schriek (gitaar) en woont in Ekeren-Mariaburg. Hij speelde met het jazztrio al op de Mariaburgse Feesten.

Eva De Roovere

Eva De Roovere

Eva De Roovere is terug met een album vol onvervalste Nederlandstalige popsongs: Hier en Nu! Eva De Roovere kent u van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”. Maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum “De jager”, daarna volgt "Over & weer", een derde cd “Mijn huis” en “Viert”, een album dat samenloopt met de dichtbundel "Positron". Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met "Slaap lekker", zijn remix van "Fantastig toch". Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en in 2019 werd La Loba geboren, 12 Nederlandstalige songs die ze niet enkel zelf schreef, maar ook producete.

Mede mogelijk gemaakt door deze sponsors