Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/7/d/7/mariaburg.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085

Cultuur in den Hof 2024

Op 25 mei 2024 organiseren we voor de derde keer onze Mariaburgse "Cultuur in den Hof".
Het begon enkele jaren geleden als een veilig alternatief om mensen Corona-proof samen te krijgen en werd uiteindelijk zo'n succes dat we het blijven herhalen :-)
Zes eigenaars, drie in Mariaburg-Ekeren en drie in het Brasschaatse deel van de wijk, stellen op zaterdag 25 mei hun tuin open voor al wie van muziek houdt.
Alle zes artiesten op een rijtje:
Jo Lemaire, Jan De Smet & Nele Paelinck, Onanza, Rey, Spiegelei en Zoek en de Reizigers.
Tickets en info vind je hieronder.

Praktisch

Zaterdag 25 mei 2024
Uren: 19u tot 20u en 21u tot 22u
Elke groep treedt 2x op, je kan dus tickets kopen voor 2 verschillende tuinen!

Prijzen per optreden:

  • Vroege vogel: 9 € (tot 01/04/2024)
  • Voorverkoop: 11 €
  • Aan de kassa: 13 €

Tot 1 april kan je genieten van een vroegboekkorting van maar liefst €2 op de voorverkoopprijs. De korting wordt automatisch toegewezen.

Locaties:
De locatie is terug te vinden op je ticket. Door middel van de kaart hierbij kan je vlot navigeren naar de locatie.

  • Jo Lemaire: Eduard Caertstraat 39, Ekeren
  • Spiegelei: Schepersveldlei 3, Ekeren
  • Zoek & De Reizigers: Zwemdoklei 68, Brasschaat
  • Rey: Bist 85, Ekeren
  • Jan De Smet & Nele Paelinck: Mariettalei 9, Brasschaat
  • Onanza: Moerbeienlaan 10, Brasschaat


Filmtitels

Jo Lemaire

Jo Lemaire

Jo Lemaire is de ambassadrice van het Franse chansons. In 1981 scoorde zij een hit met ‘Je suis venue te dire que je m’en vais‘ van Serge Gainsbourg. Lemaire werd in Gembloers (provincie Namen) geboren, maar ze is vooral ook in Vlaanderen erg geliefd. Na enkele gouden platen trekt Jo Lemaire de grenzen van België over, in Frankrijk, Nederland, Zwitserland en naar Canada waar ze herhaaldelijk wordt uitgenodigd op te treden op festivals in Montreal en Quebec. Haar hommages aan de Franse môme Edith Piaf zijn weergaloos. Haar indrukwekkende stem en timbre maken dat ze meermaals gevraagd wordt samen te werken, met BigBands en symfonische orkesten, onder meer met ster-dirigent Dirk Brossé. Maar Jo, die bijna al haar liedjes zelf componeert, kan met alle stijlen overweg; van ballade tot swing... We zijn heel trots om haar op de affiche te kunnen zetten!
Meer weten over deze artieste: www.jolemaire.be

Spiegelei

Spiegelei

Vier vrolijke muzikale vrienden die begonnen zijn met wat spielerei, en zo gevormd werden tot Spiegelei. De vier eitjes in dit muzikaal omelet zijn Ward (cahang), Wesley (gitaar, banjo, zang), Tim (ukelele, gitaar, zang) en Bjorn (epic sax). Zij brengen uptempo akoestische covers die iedereen aan het dansen krijgen!
Meer weten over deze groep: www.spiegelei-inc.be

Zoek & De reizigers

Zoek & De reizigers

Eén jaar geleden besloot oprichter Peter Van Gucht zijn dromen waar te maken. Het werd een soort van innerlijke explosie. Op 12 maanden tijd schreef hij zo’n 30 liedjes wat resulteerde in een show van anderhalf uur en een bijbehorende CD. Zijn helden schemeren door in zijn werk: Drs. P. , Hugo Matthysen, Urbanus, Bart Peeters, Kamagurka maar ook Luc De Vos of Stijn Meuris. Zoek & De Reizigers zijn vooral een liveband. Daarvoor ook speciaal opgericht. Ze willen liefst zoveel mogelijk op de planken staan. En in een Mariaburgse hof komt dat helemaal goed!
Meer weten over deze groep: www.zoekendereizigers.be

Anchor, vroeger bekend als Rey

Anchor, vroeger bekend als Rey

An Cornillie en Bart Barbier, twee vrienden voor het leven die samen muziek maken. En hoe! Ze waren beiden deel van de L&B Band en zijn momenteel ook actief in hun band ''Anchor', wat daarvoor bekend was als rey. Ze leggen hierbij vooral de focus op eigen werk. Fast forward naar 2022, besloten ze om ook als duo op regelmatige basis akoestische covers uit te brengen en live op te treden. Zo werd de groep Anchor geboren. In 2023 werden 2 singles uitgebracht die je kan terug vinden op Spotify, Youtube en alle andere media. En in het voorjaar van 2024 zal een live studio album uitgebracht worden.
Meer weten over dit duo: www.reymusic.be en ga in het menu naar Anchor

Jan De Smet & Nele Paelinck

Jan De Smet & Nele Paelinck

Zanger, accordeonist, ukelespeler en componist Jan De Smet is in 2023 zeventig geworden. Hij is een waarachtig podiumbeest en deze keer doet hij dit samen met de Ekerse Nele Paelinck. Jan De Smet is het gezicht van De Nieuwe Snaar. Nele Paelinck groeide op in Sint-Mariaburg. Ze komt uit een klassiek geschoold gezin. Haar moeder is een professionele harpiste.
Een muzikaal voorproefje: www.facebook.com/manifiesta.nl

Onanza

Onanza

"Van de chicste villa in Brasschaat". Beducht voor clichés en hoongelach, heeft Brasschatenaar Onan Van de Weyer heel zijn leven ontwijkend geantwoord op de vraag: "Van waar ben jij?". Tot nu. Als songwriter ‘Onanza’ vertelt hij over hoe het écht is om in een dorp als Brasschaat geboren te worden, er op te groeien en er voor altijd te blijven plakken. Onan geeft gitaarles aan de Academie van Ekeren. Zijn band Astor heeft tangoprojecten lopen met Patrick Riguelle en Eva De Roovere, die beiden te gast waren op eerdere edities van Cultuur in den Hof. Met El Juntacadáveres zet hij dan weer menig festival op zijn kop, tot in Mexico toe.
Meer info over deze muzikant: www.onanza.be

Mede mogelijk gemaakt door deze sponsors

In samenwerking met gemeente Brasschaat en het district Ekeren