ZOEK-MEE-WANDELING

Fijn dat je deelneemt aan onze wandeling! Op deze pagina vind je alle info die je nodig hebt.

Tot en met zondag 15 november kan corona-proof gewandeld worden. Maar dat is niet alles, want je kunt er eveneens iets uit leren!

Twintig vragen loodsen je doorheen de geschiedenis van ons kleine, maar gezellige dorp. Kan jij ze allemaal beantwoorden? Wij denken alvast van wel!

Schrijf de antwoorden op het formulier dat je hieronder kunt downloaden. Je kunt het ook terugvinden in de recentste versie van de Gazet van het Nieuw Kwartier. Ten laatste op 15 november (de laatste wandeldag) moeten de antwoorden ingeleverd zijn in de brievenbus van Wijkwerking Mariaburg, Van de Weyngaertplein 38, 2180 Ekeren.

De oplossing van de vragen en de uitslag worden in december gepubliceerd op onze website www.mariaburg.be. Ze zullen ook beschikbaar zijn in het decembernummer 148 van de ‘Gazet van het Nieuw Kwartier’.

Aan deze ZOEK-MEE-WANDELING zijn uiteraard prijzen verbonden. De winnaars zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht. Ze kunnen hun prijs komen ophalen elke dinsdagvoormiddag vanaf 9.30 tot 11.30 in het Wijkcentrum Mariaburg of na afspraak via wijkcentrum@mariaburg.be of 03 664 33 96 (Walter Lauriks).

Veel plezier en zoekgenot!

Wijkwerking Mariaburg vzw en het voltallige Mariaburgse Feesten team.

Alles wat je nodig hebt om offline te navigeren

Download alles wat je nodig hebt via deze knoppen.

Liever digitaal navigeren? Dat kan!

Hoe werkt het?

De eenvoudigste manier: Open de site op je smartphone en klik rechts bovenaan op het vergrooticoontje op de map. Google Maps zal automatisch openen waarna je kunt in en uitzoomen om de map, je eigen locatie of de checkpunten beter weer te geven. Je bent klaar om van start te gaan!

Lukt dit niet of wil je de map vanop je computer naar je smartphone krijgen? Doe dit dan als volgt:

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij Google. Dit doe je zo. [Heb je nog geen account, dan zal je er (tijdelijk) een moeten aanmaken om gebruik te kunnen maken van de online map of met de papieren versie werken.]
 2. Klik nadien op het sterretje dat naast de naam [ZOEK-MEE-WANDELING] van de map staat.
 3. Open nu de app van Google Maps op je smartphone.
 4. Zorg dat je op je smartphone aangemeld bent bij hetzelfde account als zonet.
 5. Kies onderaan voor Opgeslagen.
 6. Scroll vervolgens naar onder en kies Kaarten.
 7. Kies de kaart met als titel ZOEK-MEE-WANDELING.
 8. Je ziet nu de looproute en tussenstops. Voor een beter overzicht kan je in of uitzoemen.
 9. Start bij de groene bol aan de ingang van de kerk.
 10. Volg nu de rode lijn naar checkpunt 1.
 11. Klik op het checkpunt om de bijhorende vraag en uitleg te lezen. Er staat ook steeds een wegbeschrijving naar het volgende checkpunt. Vul het antwoord op de vraag in op het antwoordformulier dat je hier kunt downloaden. [Er werd ook een versie toegevoegd aan de Gazet van het Nieuw Kwartier.]
 12. Herhaal stappen 10 en 11 tot aan het einde van de route. Deponeer aan het einde van de route je antwoordformulier in de brievenbus van Wijkcentrum Mariaburg, Van de Weyngaertplein 38, 2180 Ekeren.

Prijzen en sponsors

De samenstelling van het prijzenpakket is zeer divers en er is voor elk wat wils, zowel kinderen als volwassenen. Wat de samenstelling is van dit pakket, dat houden wij nog even als verrassing.

Wijkwerking Mariaburg VZW dankt in het bijzonder al hun sponsors die bijgedragen hebben tot de samenstelling van dit pakket. Hoorcentrum Jolien, Hugo Van der Schoepen, Eric De Winter, Parfumerie Simonne, Kopi Kofi, ‘t Kadooke, De Wingerdstok, Wasserij Ideale, Het Perkament (met o.a een nieuw ontworpen kaartenspel dat nog niet te koop is in de winkel). We kunnen ook beroep doen op een anonieme gift.

Wijkwerkwerking Mariaburg VZW vult het prijzenpakket aan tot een rond getal. Het Heemkundig Documentatiecentrum van Wijkwerking Mariaburg VZW schenkt ook nog een extra prijs aan iedere deelnemer die zijn formulier binnenlevert.