Image

Heemkundig Documentatiecentrum werkt coronaproef mee aan Erfgoeddag De Nacht

In 2020 wou het Heemkundig Documentatiecentrum van de Wijkwerking Mariaburg meewerken aan de Erfgoeddag 'De Nacht' met een tentoonstelling onder de titel 'Dancing in the Night'. Wegens de COVID-19 werd het evenement toen afgelast.

Dit jaar wordt op 24 en 25 april de twintigste Erfgoeddag in Vlaanderen georganiseerd. In Sint-Mariaburg wordt daar coronaproef aan meegewerkt.

Het Heemkundig Documentatiecentrum presenteert een raamexpo. Via zes panelen kan het publiek aan de vensters van het Wijkcentrum, Van de Weyngaertplein 38, kennis maken met de diverse dansgelegenheden die de wijk destijds telde. In woord en beeld wordt een rijk verleden opgeroepen. Iedereen kan met respect voor voldoende afstand deze kleurrijke posters komen bekijken. Ook na het weekend van 24-25 april blijven ze nog enkele weken hangen.

Tevens zal een flyer beschikbaar zijn aan de ingang van het Wijkcentrum (zolang de voorraad strekt) met een plannetje van de wijk waarop de diverse dansgelegenheden aangeduid staan. Zo kan men met zijn bubbel een wandeling maken en ontdekken wat er nog overblijft van Café Prins Albert, Dancing Neptune, Ciné Rio, Dancing Ricardo, Jeugdhuis Rubicon, Feestzaal Meisjesschool en Elcks Thuys. Locaties waar ooit nachtelijk dansplezier te beleven viel.