Dan toch geen Mariaburgse Feesten, wel zoek-mee-wandeling als alternatief

Beste Mariaburgers,

We waren ontzettend blij toen  we, enkele weken geleden, een  aangepaste versie van de Mariaburgse Feesten konden aankondigen. Tot voor kort wees alles erop dat de evolutie van de corona-pandemie in de goede richting ging. Helaas is de situatie vandaag helemaal gekeerd en moesten we daarom een drastisch besluit nemen. We zullen in 2020 dan toch geen Mariaburgse Feesten organiseren.

Wel zullen we een zoek-mee-wandeling ter beschikking stellen doorheen Mariaburg. Deze zal enerzijds verschijnen als uitneembare katern in het midden van de krant ‘Het Nieuw Kwartier’ van de editie van september en zal vanaf dan ook hier kunnen gedownload worden. Deze route zal kunnen gelopen worden over langere periode vanaf de verschijning in de krant tot en met zondag 15 november. Verdere bijkomende informatie volgt dus spoedig via onze gekende kanalen.

Als organisator zijn we hier niet licht overgegaan. We hebben allerlei opties overwogen, maar komen steeds tot de vaststelling dat de strenge maatregelen een vlot verloop in de weg staan. Daarnaast zitten we ook met een grote emotionele last: stel dat onze feesten leiden tot een massaverspreiding? Die verantwoordelijkheid willen en mogen wij niet nemen. September lijkt nog ver en we hebben geen glazen bol, maar de voorbereidingen uitstellen is niet langer een optie.

We begrijpen dat dit voor velen aankomt als een grote teleurstelling. Ook wij vinden het bijzonder jammer. Ieder jaar zetten we ons in met hart en ziel. Dat we dit nu niet kunnen doen door iets dat buiten onze macht ligt, raakt ons enorm. Gezien dit sprankeltje hoop nu opnieuw plaats moet maken voor teleurstelling voelen we ons toch enigszins verplicht enige verantwoording aan de Mariaburgers af te leggen. Daarom leggen we hier uitgebreid uit hoe we tot dit besluit zijn gekomen.

Uitstel is echter geen afstel. In 2021 beloven we dan ook er extra hard voor te gaan om van editie 34 alsnog een knaleditie te maken! Blokkeer daarom nu al het laatste weekend van september 2021 in uw agenda, want dan gaan we samen onze achterstand bijbenen.

Voor nu wensen we iedereen een goede gezondheid toe. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Heel graag tot volgend jaar!

Vanwege het voltallige Mariaburgse Feesten Team.