Zondag 27 september 2020

Activiteiten en programmatie

(Lees hieronder voor meer info)

  • Ontbijt
  • Doe-mee-spel
  • Garageverkoop
  • Mobiele optredens

Ontbijt

Een dag vol plezier beginnen we uiteraard met een stevig ontbijt. We maken het u gemakkelijk, want u hoeft er uw huis zelfs niet voor uit. Scouts Mariaburg levert dit jaar uw ontbijt aan huis. Het enige wat u moet doen is bestellen. De link om te bestellen verschijnt binnenkort op deze pagina.

Doe-mee-spel

De Mariaburgse verenigingen zie je dit jaar aan het werk in hun natuurlijke habitat. Door middel van een wandeling langs de verschillende clublokalen worden kinderen geëntertaind met de doe-mee-kaart. Het startpunt zal gelegen zijn op de Van de Weyngaertplein. Daar koop je bij de stand van Scouts Mariaburg de doe-mee-kaart, waarmee je dan langs alle verenigingen kunt voor animatie.

Garageverkoop

Doorheen heel Mariaburg willen we een heuse garageverkoop op poten zetten. Iedereen die wil kan een mini-rommelmarkt oprichten in de eigen garage of op de eigen oprit. Hiermee hopen we een waardig alternatief te kunnen bieden voor de rommelmarkt.

Let wel op: Met deze oproep willen we een aanzet geven tot het organiseren van een garageverkoop. We vragen geen geld en mensen hoeven zich vanzelfsprekend niet in te schrijven. We zijn bijgevolg zelf geen organisator en dus ook niet verantwoordelijk voor eventuele ongemakken.

Mobiele optredens

Je hoeft dit jaar niet naar het optreden toe te komen, want wij brengen het optreden tot bij jou. Doorheen de dag zullen mobiele podia rondrijden doorheen Mariaburg en halt houden op vooraf bepaalde stops. Hier kan je dan genieten van een kort maar krachtig optreden samen met je buren. Op deze manier voorkomen we een massabijeenkomst op het plein en kunnen we de feesten op een veilige manier laten verlopen.

Let op: Om massabijeenkomsten uit te sluiten is het niet de bedoeling om de mobiele podia te volgen naar hun volgende stop. Kies de stop die het dichtst bij uw thuis gelegen is en keer na het optreden terug naar huis. Binnenkort verschijnt hier meer info over waar de stops gelegen zijn. De artiesten kunnen we alvast verklappen.

The Calicos

The Calicos, zes jonge gasten uit Antwerpen, waarvan drie woonachtig in Mariaburg en Ekeren, overtuigden in  2018 de jury van Humo’s Rock Rally met songs die stevig in de traditie van Wilco, Ryan Adams, The War On Drugs of Jonathan Wilson zijn geworteld. Nadien werd de band bijgezet in de galerij der groten.

Singles ‘Our House’ (eind 2018) en ‘Driftwood’ (begin 2019) waren een fijne kennismaking. Ze deden het goed op onze nationale radio’s en zorgden mee voor een prachtig concert- en festivaljaar. Shows gingen onder meer door in De Roma, Het Depot en AB, maar ook op festivals als Boomtown en Linkerwoofer.

Zoals wel vaker gebeurt met Humo’s Rock Rally-helden (Novastar, Admiral Freebee), neemt het zestal ruim de tijd voor songs en sound. Met minder dan een knaller van een debuutalbum nemen ze geen genoegen. Deze band is klaar om een breed, muziekminnend publiek aan te spreken en uit te groeien tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

Een band zou voor minder gaan zweven, maar niet The Calicos. Voor de Mariaburgse feesten treden zij op in trio en komen ze met een mobiel podium quasi tot aan uw voordeur. Wat een eer!

Spiegelei inc.

Vier muzikale vrienden die begonnen zijn met wat spielerei, en zo gevormd werden tot Spiegelei. Zo ontstond de band van Ward, Wesley, Tim en Bjorn. Ze spelen uptempo akoestische covers die iedereen aan het dansen krijgen. Welsey en Tim verzorgen stem- en snaarwerk. Wesley aan de banjo, Tim als grootste van de groep op het kleinste instrument: de Ukulele. Beiden zijn ze ook vertrouwd met een gitaar. Ward bespeelt een cajón, een handtrommel met een slagvlak van hout dat zijn oorsprong kent uit Peru. Bjorn is met zijn saxofoon de blazer van de groep en sluit zo het rijtje af. Wesley heb je mogelijks wel eens gezien, want hij woont ook in Mariaburg.