The Calicos

The Calicos scoorden de afgelopen maanden een dikke hit met Nova, de eerste single van hun debuutalbum dat er in 2021 aankomt. Het nummer werd de zomersoundtrack van Radio 1, stond meer dan vier maanden in de playlist van de zender en zelfs twee weken op nummer 1 in de VOX top 30. Nova deed het ook goed op Studio Brussel, Willy en Radio 2.

In de aanloop naar de release van hun debuutalbum in 2021 speelt de band (normaal gezien bestaande uit zes leden) in deze coronatijden in een meer akoestische triosetting met zanger/gitarist Quinten Vermaelen, Aäron Koch op pedalsteel en gitaar en Sander Smeets op toetsen.

The Calicos wonnen in 2018 Humo’s Rock Rally met songs die stevig in de traditie van Wilco, Ryan Adams, The War On Drugs of Jonathan Wilson zijn geworteld, pedalsteel incluis. Waarna de band werd bijgezet in de galerij der groten, naast andere illustere winnaars als Evil Superstars, Whispering Sons of Goose.

3 van de 6 leden wonen of zijn afkomstig uit Mariaburg en Ekeren. Daarom spelen ze graag de pannen van het dak tijdens de Mariaburgse Feesten.

https://www.salmonbookings.be/thecalicos
https://www.facebook.com/TheCalicos/