18:00 u: Stormy Monday

G o e d   v o o r   h a r t   e n   b l u e s v a t e n

Als afsluiter van deze feesten bouwt de ‘oudste Belgische rockband ter wereld’ een feestje op het plein. Stormy Monday werd in 1972 gerecycleerd uit een florissante Antwerpse sixtiessien, waar o.m. Ferre Grignard en The Pebbles de plak zwaaiden. Sindsdien zijn zij non-stop actief op binnen- en buitenlandse podia. Wanneer deze nostalgische babyboomers improviseren op thema’s van hun eerste jeugd, hebben zij daar, net als wij, bijzonder veel lol in.  Alhoewel deze bonte vriendenclub nog weinig last heeft van jeugdpuistjes, treden zij even graag op in jeugdclubs als in kroegen, op bedrijfsevents of festivals.  Hun boeiende mix van herkenbare 60/70ies-riffs, danskriebels  en muzikale knipogen garandeert een gezonde dosis buikvlinders bij eender welk publiek: jong, belegen of oud.

SM was de allereerste groep van Rock Werchter. Wat volgt is een stormachtige geschiedenis die stof biedt voor een buitenmaatse stationsroman. In die 45 jaar zijn er aardig wat muzikanten de revue gepasseerd, maar de groep is nooit fundamenteel veranderd en heeft zich amper met de platenwereld of populaire media bezig gehouden. Toch duiken de huidige leden overal op in de Radio1- en Belpoplijstjes: Cesar Janssens (drummer/producer Raymond vh Groenewoud), Piet van den Heuvel (ex-leadzanger Scooter, vocals/gitaar/percussie Bart Peeters), Luc Van de Poel (gitaar/vocals The Kids), Willy De Quidt (bass, ex-Sowhat) en Romain Schoonis (gitaar/vocals/accordeon, ex-Magenta).  Tijdens het optreden op de feesten zal Piet van den Heuvel vervangen worden door Ludo Mariman (ex The Kids)

Met bassist Willy speelt hier ook een muzikant mee met Mariaburgse roots.  Op de feesten zal de groep zonder Piet van den Heuvel spelen.  In de plaats zal de leadzang door een grote naam verzorgd worden.  Meer info volgt nog.  Wie de info over het concert van deze groep in de Roma gevolgd heeft, heeft al voldoende tips.