Roodvonk

Vroeger was er VROINK die de podia swingend onveilig maakte... Na een kleine zoektocht naar wat en hoe, werd de muziekgroep volledig vernieuwd en betreden ze de podia opnieuw vanaf de lente 2018!

Eureka en hoera!

De muziekgroep waar kinderen en hun ouders van genieten. Interactief en op maat van 7+ers. Zalig herkenbare thema’s zoals wiebelende konten, kappersbezoek, heerlijk snoepen en verliefd. Over wervelende kinderen, boos zijn, taterwaters, lekker lezen, uitvinders en dieren.

De Roodvonkband duikt regelmatig in de studio om nieuwe nummers te maken en op te nemen waar dan een videoclip voor volgt.

Hun eerste video is alvast een succes: https://www.youtube.com/watch?v=mcWMA-a7ZgA

In maart 2019 wordt hun lied gekozen om als leeslied door ‘Iedereen leest’ verspreid te worden naar alle scholen en bibliotheken: https://www.youtube.com/watch?v=fWTskcsQ47s

De Roodvonkband brengt eigen pop- en rocknummers, met sausjes van latin, ska en reggae om van te smullen én mee te doen.

Van en met:

Marijke Umans (Roodvonk) : zang
Jan Blieck (Annas steen, De Kolonie, Guido Belcanto) : gitaar en accordeon. Hij stond eerder al op de feesten met Jean Bosco Safari en The Moonlovers. Hij is zelf afkomstig uit Brasschaat-Donk.
Sander Smeets (Calico’s) : gitaar
Jan Bellemans (Time = tijd ): bassist
Stoffel Verlackt (El Tattoo de Tigre, Sukilove, Stanton, Kakkewieten... ) drums

Technische ondersteuning:

Jurgen techel

Kijk voor meer info op www.roodvonk.be