Labore et Constantia

Labore et Constantia is het Koninklijk Harmonie-Orkest van Ekeren. De harmonie vond haar oorsprong in 1826 bij de drukkersfamilie Moretus. De naam van de Harmonie is dan ook niet toevallig de familieleuze van de Moretussen.

Labore maakt haar naam, Labore et Constantia (arbeid en volharding), helemaal waar! Zo promoveerde zij in 2010 naar ere-afdeling met een deelname aan het Provinciaal Tornooi. Daarnaast concerteerde het orkest reeds in deSingel te Antwerpen met de Oostenrijkse componist Otto M. Schwartz.
Na het verdwijnen van de Mariaburgse Kon. Harmonie Antverpia beslisten enkele Mariaburgs hun muzikale hobby bij Labore uit te oefenen.  Zo zal je enkele leden van de familie Sybers en Jan Carpentier op het podium bewonderen.
Labore et Constantia is een groep gepassioneerd muzikanten die wekelijks samen repeteren.  Samen met dirigent Bert Vercammen halen ze heb beste uit zichzelf om het publiek te entertainen.  Sinds de oprichting van het instapconcert LaConia verwelkomt Labore regelmatig nieuwe muzikanten.
De thuisbasis is de Akerzaal van het Ekershof te Ekeren.  Hier wordt elke week hard gerepeteerd.