Iedereen is welkom, maar flyeren is niet toegestaan! Meer info onderaan deze pagina.

De Mariaburgse feesten

32e Mariaburgse feesten 28 - 29 - 30 september 2018

 

Wat begon als een ‘limited edition’ bij de 30ste editie en werd verdergezet bij wijze van ‘experiment’ in de 31ste editie, blijft ook nu bestaan. We hebben het natuurlijk over zaterdagavond!

Weeral kunnen we met trots maar liefst drie dagen Mariaburgse Feesten aankondigen, dit jaar de 32ste editie op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september. Zoals steeds geeft quizmaster Tom De Rijdt de aftrap met de befaamde Mariaburg Quiz. Deze zal opnieuw doorgaan in Elcks Thuys. Meer info hierover volgt begin september in krantje en hier op de website.

Zaterdagavond mag het publiek zich verwachten aan twee topoptredens. De aftrap wordt gegeven door Koen Lieckens & the HITmachine. Samen met Ewout Pierreux, Tom Van Dyck en Herwig Scheck brengt Koen een repertoire van elektrische jazz met eigen werk en new standards dat genietbaar is voor zowel jazzkenners als leken in het genre. Na Koen volgt het optreden van de Joo Eyeballs. Zij brengen een verfrissende mix van funky-blues-rock wat maakt dat een breed publiek kan genieten van hun muziek. U kunt zich verwachten aan een portie sterke songs, flitsende gitaarlijnen en een goeie dosis rock ’n roll. Ook dit jaar werd er aan de kids gedacht. Scouts Mariaburg voorziet wederom kinderanimatie op de speelplaats van de VBSM.

Op zondag starten we weer met de grote rommelmarkt. Dit jaarlijkse fenomeen is ondertussen een van de hoofdkenmerken geworden van de Mariaburgse feesten en daarom mag het ook in de 32ste editie niet ontbreken. Ondertussen is dit zo’n groot succes geworden dat inschrijvingen spontaan binnenlopen. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen een eerlijke kans heeft om een staanplaats te bemachtigen hebben we er dit jaar voor gekozen de aankondiging vervroegd te lanceren. Wilt u deel uitmaken van de standhouders? Schrijf u dan snel in via rommelmarkt@mariaburg.be, want de plaatsen zijn beperkt. Een stand van 4 meter kost u slechts €16. Per bijkomende meter legt u €4 op. De opstelling van de rommelmarkt begint om 8 uur. Bijkomende inlichtingen en info kunt u bekomen op hetzelfde e-mailadres.

Vanaf 9 uur heeft u de mogelijkheid te komen ontbijten op het plein. Deze gelegenheid zal zoals steeds muzikaal ondersteund worden. Het ontbijt zal bestaan uit spek en ei. Hiervoor zijn we nog opzoek naar een aantal vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken om ons hierbij te ondersteunen. Indien u hier interesse voor heeft kunt u zich vrijblijvend kandidaat stellen via mariaburgsefeesten@mariaburg.be.

Omstreeks 11 uur start een reeks optredens die de rest van de middag, namiddag en avond aan elkaar lijmt. Morenko, Paris Texas, Shweeny en Snow on the roof maken de 32ste editie van de Mariaburgse Feesten onvergetelijk. Parallel met de optredens vindt het traditionele aanbod aan activiteiten en voorzieningen plaats. Zo wordt u weer culinair verwend door de aanwezige foodtrucks. Scouts Mariaburg bedient u van een drankje. Voor de kids is wederom kinderanimatie voorzien met de doe-mee-kaart en ook de speelgoedbeurs zal weer doorgaan op de speelplaats van VBSM. Info over de inschrijvingen hiervoor volgt later.

Om af te ronden willen we al een aantal partners in de verf zetten. Zonder hen is de organisatie van de Mariaburgse Feesten in zijn huidige omvang onmogelijk. Ten eerste zijn dit de leiders en leidsters van Scouts Mariaburg. Door hun blijvend enthousiasme en inzet blijft het voor het organiserend comité haalbaar om het hele weekend gevuld te krijgen en kunnen zowel jong als oud zorgeloos genieten. Ten tweede zijn dit de sponsors. Zij maken dat de Mariaburgse Feesten financieel mogelijk zijn. De overkapping die we sinds twee jaar gebruiken is hiervan de grootste troef. Bedrijven die dit project graag steunen kunnen hiervoor een mail sturen naar steven@skynet.be. U krijgt in de plaats publiciteit op de meest zichtbare plaats. Ten slotte mogen we ook alle vrijwilligers niet vergeten die zich onvoorwaardelijk inzetten om er elke editie opnieuw een topfeest van te maken. De enige reden waarom ze niet betaald worden is omdat ze onbetaalbaar zijn! Wilt u ook deel uitmaken van het team van vrijwilligers? Stuur een mail naar mariaburgsefeesten@mariaburg.be en wij laten u weten waar we uw hulp kunnen gebruiken. Een eigen voorstel is uiteraard ook welkom, want alle hulp is meer dan welkom!

Volg de Mariaburgse Feesten hier op de voet. Meer info over onder meer de artiesten zal in de loop van komende maand(en) worden vrijgegeven. Ook via facebook houden we u op de hoogte!

Heel graag tot dan!

Programma

Zelf een leuke foto gemaakt die je graag op onze website ziet verschijnen? Dat kan!

Bezorg ons al je zelfgemaakte foto's op foto@mariaburg.be. DE LEUKSTE FOTO WINT EEN PRIJS! INZENDINGEN VOOR DE WEDSTRIJD ONTVANGEN WE GRAAG VOOR 10 OKTOBER 2018.

Zie je een foto van jezelf die je liever niet op het internet ziet? Laat het ons weten op bovenstaand adres!

Gazet

Er is nog geen gazet geupload voor deze editie van de Mariaburgse Feesten.Flyeren is verboden!

Onze organisatie bestaat uit een beperkt team aan vrijwilligers. Allen overdag aan het werken en 's avonds... ook, aan de voorbereidingen voor de Mariaburgse feesten.

Tijdens het weekend van de Mariaburgse feesten zelf is dat niet anders. Een heel weekend werken vergt veel energie. De opruim nadien nog veel meer!

Daarom staan we het niet toe aan organisaties, politieke partijen en anderen om flyers uit te delen op het terrein van de Mariaburgse feesten. Heel wat mensen gooien deze op de grond wat het opruimwerk doet toenemen.

We rekenen op ieders begrip en danken bij voorbaat.

De overkapping

Dankzij deze sponsors staat u ook tijdens de 32ste editie droog:

In samenwerking met: