De Mariaburgse feesten

30e Mariaburgse feesten 22-23-24 september

 

Wij vieren dit jaar onze 30e editie.  Dit is een getal waar we apetrots op zijn.  We zijn in die jaren dan ook een begrip geworden in Mariaburg en ruime omgeving.

We willen van deze editie iets speciaal maken.  Dit betekent dat we wat nieuwigheden kunnen aanbieden.  Dit begint reeds met de kwis op vrijdag.  Dit jaar zal dit jaarlijks terugkerend gebeuren gepresenteerd en samengesteld worden door Tom De Rijdt.  Ook zullen de muziekvragen live gebracht worden.  Meer info hierover vind je verder in dit krantje.

Echt nieuw is de zaterdagavond.  Ook dan is er wat te doen op het plein.  We starten om 19.00 u en gaan door tot 23.00 u.  Op het programma staan een tangodemonstratie, DJ en een optreden van the Moonlovers feat. Jean Bosco Safari.  Ook hierover meer info in dit krantje.

Nog nieuw is de overkapping op het plein.  Mensen die elk jaar pulptuur bezoeken weten dat de ruimte voor het hoofdpodium overdekt is zodat je bij regen droog van de muziek kan genieten.  Dit jaar kan je ook op onze feesten, bij regenval, droog aan het geheel deelnemen.

Laatste nieuwigheid situeert zicht op het culinaire vlak.  Zo zal het aanbod om te eten meer gevarieerd zijn dan andere jaren.  Ook hierover meer info verder.

Uiteraard blijven de andere bekende ingrediënten aanwezig.  Ook zijn we trots op het kwalitatieve muzikale aanbod.  En voor het eerste zal je met authentieke Antverpia’s (die je kan aankopen met cashgeld of bancontact) kunnen betalen.

Wel zal de indeling van het plein wat aangepast worden.  Zo zal er een staand concertgedeelte en een rustig zitten deel te vinden zijn.  Op deze manier kan  iedereen van het feest genieten op de manier die hem of haar het meest aanspreekt.

Last but not least wil ik graag het organiserende comité, de Wijkwerking, de Mariaburgse verenigingen en iedereen die het mogelijk maakt om de feesten te laten plaats vinden van harte bedanken voor de rol in dit prachtig evenement.

Progamma 30e Mariaburgse feesten

 

Vrijdag 23 september 20.00 u:  kwis in Elcks Thuys met muziek(vragen) door de JB Connection

 

Zaterdag 24 september 19.00 u:  Juke Box 100 met de Mombasa House band featuring Jean Vydt (Kid Safari)

 

Zondag 25 september vanaf 8.00 u: feest op het plein met

  • 8:00 u Rommelmarkt
  • 9:00 u ontbijt met live ‘Birds on a wire’
  • 11:00 u Big band Ekeren
  • 12:45 u Fixkes
  • 14:30 u Fjesta Loco
  • 16: 15 u El Junta Cadaveres
  • 18:00 u Voicemale

 

Verder door de dag kinderspeelgoedbeurs, schminken, wafels van Nelleke, Cava, Bier de legende, hapjes (met nu ook foodtrucks), boogschieten, doe mee kaart, kinderanimatie, kraampjes, ….

Gazet

Er is nog geen gazet geupload voor deze editie van de Mariaburgse Feesten.In samenwerking met: