Handkerchief

Handkerchief is het muzikale collectief rond zanger/songwriter/gitarist Christof Annaert. De muziek kan omschreven worden als een mix van surf, gypsy, Blues, Ska, Rumba, Calypso, Folk,...

Zanger/songschrijver Christof Annaert stelt zichzelf de vraag hoe rock and roll zou hebben geklonken moest Elvis een zeeman geweest zijn. Hierdoor voelt elk nummer een beetje aan als een muzikale tijd- of wereldreis en zoekt Handkerchief steevast naar de rock 'n roll die niet heeft mogen zijn.

Nele Paelinck voorziet zang, accordeon en viool. Haar vader Marc woont nog steeds in de Boskapellei. Nele won de rockrally met School is Cool. Daarna¬† volgde ze de liefde naar Argentini√ę, maar keerde terug naar Mariaburg. Ze stond eerder al op ons podium met het trio The Bonny Blues.

Live is Handkerchief een feest en een belevenis. Voortgestuwd door 3 blazers (Bassax, Tenorsax en trompet) weten ze elke zaal zowel aan het dansen te zetten als te ontroeren. Dit jaar brengt de "vernieuwde" band hun derde plaat uit op vinyl : Mutiny Ballads (een tweeluik van twee 10 Inch platen). Hierbij werd samengewerkt met gastartiesten Gunter Nagels (Donkey diesel, Prima Donkey, Pasmans) en Gregor Engelen (Antwerp gypsy ska orchestra, Ambrasband, ...).

Handkerchief bewijst een graag geziene gast te zijn in clubs, theaterfestivals, Seashantyfestivals en cultuurhuizen. Dit jaar zijn ze te bewonderen op het podium van de Mariaburgse feesten.