Wijkcentrum in sfeer folkmuziek

Bob Frank en Zussen in concert zondag 21 oktober 2018

Ze waren reeds te gast met een concert vol ‘Folkmuziek’ in 2015 en in 2016. Op de nieuwjaarsreceptie van Wijkwerking Mariaburg VZW zondagnamiddag 21 januari 2018 brachten ze nog opluistermuziek.

De muziekgroep met opvallende naam Bob, Frank en Zussen neemt een aparte plaats in de folkwereld. Zij leggen zich toe op eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en renaissance,  met een gevarieerd repertoire dat in zijn tijd populair was bij verschillende bevolkingslagen.  Deze muziek wordt gecombineerd met eigen composities die door de oude muziek geïnspireerd zijn.  Zo ontstaat een wondere symbiose van folk en oude muziek.

Binnenkort verschijnt de nieuwste CD ‘ I’ vo’ bene ‘.  De titel komt uit een lied van de 14deeeuwse componist Gherardello da Firenze.  Met deze CD zetten ze hun zoektocht verder naar nieuwe nummers. Zo hoor je o.a. muziek van John Dowland en Jacques Arcadelt.  J.S. Bach leert ons dat volksmuziek en klassieke muziek veel raakpunten hebben. Verder is er ook muziek uit de Franse, Engelse en Scandinavische traditie. Afwisseling van acapella nummers, vocale en instrumentale muziek maakt deze CD steeds weer fris en origineel, zoals de concertgroep al decennialang met veel enthousiasme tijdens hun tournees bewijst.

Bob, Frank en Zussen in concert vindt plaats in het Wijkcentrum Mariaburg, Van de Weyngaertplein 38, 2180 Ekeren op zondagnamiddag 21 oktober 2018.  Het optreden start om 14 uur, opendeuren vanaf 13.30 uur.

De inkomkaarten in voorverkoop zijn à € 10 te bekomen via reservatie op ‘ wijkcentrum@mariaburg.besamen met een storting op rekening BE58 9730 2658 2579 van Wijkwerking Mariaburg VZW met vermelding “BFZ 21/10 & aantal”. De inkomkaarten zullen dan aan de kassa gereed liggen. De dag zelf betaalt men € 12 met risico van uitverkocht te zijn !  Dus wees er snel bij ! Plaatsen zijn beperkt !