Beste collega erfgoedbewonderaar,

Zoals jullie vernamen via FARO is Erfgoeddag 2020 geannuleerd.
Ook in Antwerpen staan we achter deze beslissing.

Toch willen we jullie nog bedanken voor alle energie die er dit jaar ingestoken is. We verzamelden niet minder dan 86 activiteiten op een 43 locaties in en rond Antwerpen. Bedankt daarvoor.

Je las in de nieuwsbrief van FARO (onderaan deze mail terug te vinden) dat de voorbereidingen voor dit jaar, in het teken van ‘De Nacht’, niet vergeefs waren. De cultureel-erfgoedsector werd uitgenodigd om zijn inspanningen te laten renderen in 2021. Dan zal het evenement plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 april.
Thema Nacht wordt hernomen. Dat betekent niet dat je noodzakelijkerwijs hetzelfde programma hoeft op te geven, al kan dat zéker wel! Waren er daarnaast misschien gemiste kansen die je nu toch nog kan verwezenlijken? Of zijn er partnerorganisaties die niet tijdig geïnformeerd waren, die je nu alsnog mee kan enthousiasmeren voor de komende editie? Er liggen kansen, laat ons het zo bekijken.

In 2021 zal er in Antwerpen een nieuw Erfgoedlab zijn. In nauwe samenwerking, maken we van volgende editie een nooit te vergeten Erfgoeddag. Ik kijk er alvast naar uit. Voorlopig laten we Erfgoeddag dus rusten, al pik ik vanaf het najaar de inschrijvingen voor Erfgoeddag 2021 graag terug met je op.

Heel warme groeten, en goede moed.

Ans