SCHIPPERSSTRAAT

Auteur : Jos Houben

Muziek : John Lundström

Regie : Alex Van Haecke

Cast : Anita De Merlie, Stijn Van Haecke, Magalie van Puyvelde, Chloë Fund, Danny Brosens, Jan Roos, Jan Tiebos, Nadia Halens, Maria Van den Sande, Alex Van Haecke, Lars Lemmens, Patrick Puttenaers, e.a.

Zomer 1922. Het is slecht weer. Dat werkt bij heel wat autochtonen van Het Schipperskwartier op de zenuwen. Zowel bij Marie, de bazin van het “logementshuis” voor Noorse en Zweedse zeemannen, als bij Jos de polis, Lieske de wasvrouw, drankorgel/pianist Gerard en de meisjes Bet en Jeannette.

Spitum, het wat gehandicapte manusje-voor-alles, trekt zich van het weer niks aan. Hij is volop bezig met het zoeken naar de schat van Brabo en Stavros de Griek blijft, als lokale pooier, door de Schippersstraat swingen. De matrozen Sven, Birgen en Sören proberen met liters “bok” hun heimwee naar huis wat weg te spoelen en tante Mit komt in “de koffendras lezen” om al dan niet de toekomst te voorspellen. En dan verschijnt ook nog Jef, de man van bazin Marie, na 32 jaar opnieuw in haar leven.

“Schippersstraat” vertelt met een lach en een traan het authentieke verhaal over de kinderjaren van volkszanger John Lundström.

De milieuschets over het reilen en zeilen in de ooit wereldwijd gerenommeerde Antwerpse Rosse Buurt mag als cultureel erfgoed beschouwd worden.

 

“Schippersstraat” speelt in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12, Antwerpen

van 17 augustus tot en met 16 september 2017.

Voor de try-out-voorstellingen op donderdag 17 augustus en vrijdag 18 augustus geniet u van een voordeeltarief van €17pp i.p.v. €19pp.

Reservaties via www.theaterzeemanshuis.be